Tímto blogem se snažím s nadsázkou vypořádat s různými situacemi, které při soužití s myslivcem nastaly.

Jak jsme pekli bažanty

4. prosince 2017 v 9:00 | Vaše zelená manželka
V mrazáku jsme měli nastřádáno pár bažantů z honů a řekli jsme si, že pozveme moje rodiče na oběd. Musím přiznat, že s vařením nemám problém, ale můj muž umí maso uvařit lépe než já - na pánvi. Nicméně s bažanty, krom toho, že je stáhl a vykuchal, nechtěl mít nic společného.
Našla jsem si recept "bažant na víně", nic složitého. Když jsem skoro všechno připravila, vešel můj chlap do kuchyně a vše hodnotil a ochutnával. Přilákala ho mlsná, ale tvrdil, že mi přišel pomoct. Už ale nebylo s čím, stačilo hodit pekáč do trouby.
"Já to udělám," hnal se můj manžel k troubě.
"Fajn," pekáč byl dost těžký, tak jsem pomoc uvítala, "zapni troubu na 200°." A začala jsem pracovat na příloze.
Asi za půl hodiny se manžel přiřítil "zkontrolovat" bažanty.
"Máme rozbitou troubu!" vyšiloval, když se dostal k pekáči.
Hned jsem stála u něj a zkoumala to pečící zařízení. V okamžiku mi bylo jasné, kde se stala chyba: "Nezapnul jsi troubu, brouku."
"Koukej! Je zapnutá na 200°, jak jsi říkala!" hájil se můj myslivec.
"Ale musíš otočit i tím kolečkem vedle, podle toho, co chceš mít na pečení nahřáté."
Trouba byla v pořádku. Manžel ji chodil "pro jistotu" kontrolovat každých pár minut. A oběd se zpozdil jen o půl hodiny - na rozbitou troubu to byl dobrý čas. :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jaké maso máte nejradši?

Srnčí, jelení, dančí 48% (12)
Divočák 20% (5)
Bažant, divoká kachna 4% (1)
Zajíc 8% (2)
Jezevec 20% (5)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama