Tímto blogem se snažím s nadsázkou vypořádat s různými situacemi, které při soužití s myslivcem nastaly.

Večeře

21. května 2018 v 9:00 | Vaše zelená manželka
"Miláčku," řekl mi úlisně můj zelený muž, "máme s takovou malou partičkou myslivců posezení v hospodě. Všichni počítají, že přijdeš se mnou."
Povzdechla jsem si a začala se oblékat, abych zase jednou plnila úlohu zelené manželky. "Doufám, že se v té hospodě aspoň navečeříme!"
"To ti slíbit klidně můžu!"
Ve slibu svého muže jsem vytušila nějakou zradu. Ale neměla jsem nervy se dál ptát.
V hospodě sedělo skutečně jen pár myslivečků s partnerkami a většinu z nich jsem viděla úplně poprvé v životě. Zato všichni přítomní znali mého muže.
Po úvodních konverzacích a představení se mi dostalo ujištění, že maso už se peče v troubě. Moje naděje, že bych večeřela třeba kančí výpečky s červeným zelím a houskovým knedlíkem výrazně zesílila. Můj manžel mě po očku potutelně sledoval. Cítila jsem, že nějaká má představa se nezrealizuje, ale zatím jsem stále nevěděla, čeho se ta představa týká.
Konečně přinesli na stolní bufet dva obrovské kouřící pekáče s masem a kořenovou zeleninou.
"V pekáči nalevo," říkal hrdý kuchař - také myslivec, "je nutrie a vpravo jezevec."
Vytřeštila jsem na svého chlapa oči.
"Já vím, že bys nejela," chlácholil mě, "kdybych ti to řekl. Pojď, dáš si nutrii. Tu jsi přece už jedla..."
Nutrie pro mě představovala skutečně přijatelnější večeři než jezevec, jehož chuti jsem nedůvěřovala a dosud ji nikdy nezkusila.
Musím uznat, že nutrie chutnala skvěle. Ale když jsem viděla jak si můj muž pochutnává na jezevci, vyměnila jsem si s ním na zkoušku talíř. Něco tak dobrého jsem asi v životě nejedla! Maso bylo sice tučnější než třeba srnčí, ale mělo výraznou chuť podpořenou kořenovou zeleninou, se kterou se peklo.
Talíř jsem manželovi vrátila prázdný! Nevinný
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Kterých mysliveckých zkoušek si u svého psa nejvíc ceníte?

Vlohové 15% (3)
Vodní 0% (0)
Podzimní 20% (4)
Lesní 20% (4)
Všestranné 45% (9)

Komentáře

1 Zlozana Zlozana | E-mail | Web | 21. května 2018 v 9:39 | Reagovat

Tyjo, kolika lidem se poštěstí ochutnat jezevčí maso! :D

2 pythonissa3 pythonissa3 | E-mail | Web | 21. května 2018 v 19:43 | Reagovat

Super clanek. :]
Ja nevim jestli bych mela odvahu snist neco z vyberu masa. :D Ale verim, ze to muze byt dobre. :] Byci koule jsou pry take lahudka. :] Haha. :D

Tesim se na dalsi clanek. :]

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama